Over Booqet

Mijn passie voor bloemen en planten is denk ik ontstaan toen mijn ouders in 2005 besloten te verhuizen naar een eengezinswoning met een tuin. De liefde die mijn ouders hebben voor de natuur, planten en bloemen is ongekend. Hoe zij hun tuin vullen met bloemen in het voorjaar en gedurende de zomer (én winter) hun druivenplant in leven proberen te houden is een groot avontuur. Zo is mijn vader verantwoordelijk voor het water geven aan de bloemen en planten en gebruikt mijn moeder de druivenbladeren in de keuken voor haar overheerlijke sarma.

Nu vraag je je af, waar gaat dit verhaal heen? Geen idee, mensen schrijven toch vaak waar over hoe zij geïnspireerd zijn geraakt tot een hobby of idee? Bij mij ging alles net even anders. Ik riep al jaren dat ik een bloemenwinkel wilde maar het bleef eigenlijk altijd bij de uitspraak zelf. Naast af en toe bloemen kopen voor thuis en foto’s maken in de natuur werd er weinig aan gedaan. Totdat een van mijn beste vriendinnen besloot te trouwen en mij vroeg haar bruidsboeket te maken. She crazy! Maar als je mij kent weet je dat ik gewoon volmondig “JA” heb gezegd en de uitdaging aan ben gegaan. Ik ben in datzelfde jaar een bloemistenopleiding gaan doen en heb mij sindsdien bijna dagelijks bezig gehouden met bloemen. Je wilt dus ook niet weten hoe groen, of zwart, mijn nagels waren in die tijd.

Anyways, lang verhaal kort, ik ben bloemist en ik wil geen bloemenwinkel meer. Ik wil mensen verblijden en de mooiste dag van hun leven verbloemen (in de letterlijke vorm). Voor de een is deze mooiste dag hun trouwdag, voor de ander is dit een verjaardagsfeestje. Oke, het hoeft niet de mooiste dag van je leven te zijn, maar ik wil ook graag een lach op je gezicht toveren op een blauwe maandag met een mooi boeket!

Mocht je vragen hebben of samen willen sparren over jouw wensen, laat het mij dan gerust weten.

Liefs,

Arzu Celik